Subiectul de bacalaureat national 2k17

SUBIECTUL al II - lea                                                                                                           (15 puncte)
____________________________________________________________________________________
1.   Scrieti pe foaia de examen doua caracteristici tehnice ale unei placi video si precizati modul in care fiecare dintre acestea influenteaza performantele dispozitivului.
2.   Enumerati trei dispozitive de tipuri diferite care pot fi conectate la o retea locala si precizati prin ce se identifica acestea, in mod unic, in retea.
3.   Precizati doua modalitati de transmitere a virusilor informatici, precum si doua masuri de protectie impotriva acestora.
____________________________________________________________________________________
Rezolvarea:

1)  -prima caracteristica ale unei placi video ar fii gb ram-ul. Ea este principala memorie a calculatorului, stocheaza programe si date, poate fi citita si modificata si isi pierde continutul la oprirea calculatorului(este o memorie volatila). RAM inseamna Random Access Memory.
     - a doua caracteristica ar fii ghz-ul. Frecventa (viteza) procesorului se masoara in MHz (megahertzi) sau GHz (gigahertzi). Cu cat are frecventa mai mare, cu atat mai bine, deoarece cu atat "pulseaza" datele mai repede. Un procesor din prezent are pana la 4 GHz (4000 MHz).

2)  Calculator/Laptop- poate rula diferite aplicati cu ajutorul unor anumite servicii de internet
      Telefon/Tableta- se poate conecta la retelele de socializare cu ajutorul  datelor mobile sau cu router-ul (care il gasesti nesecurizat ) in aproape orice locatie (de exemplu centru, primaria Oradea)
      SmartWatch- este asemanator cu un telefon deoarece chiar se poate conecta la unul (cu ajutorul bluetooth-ului) si il ai cu tine peste tot (la fel ca un telefon). Insa acesta este mult mai eficient ca si un telefon. Il ai intodeauna pe mana, intradevar iti spune cat ai alergat sau cat ai slabit, etc., dar, si pe telefon exista multe aplicatii (IOS, ANDROID) care sunt identice ca si SmartWatch-ul.

3) prima modalitate ar fii prin USB (stick)
    a doua modalitate ar putea fii prin CD rom
si modalitati de protectie impotriva acestora: primul ar fii : Antivirusul (cel platit si nu cel gratis)
                                                                iar al doilea ar fii: Ad blocker (exista pentru orice tip de browser) si firewall-ul pornit.
R

Comentarii

Trimiteți un comentariu