Vacanta de vara

Vacanta mea de vara a fost una frumoasa, inafara de faptul ca leneveam acasa la calculator, am fost intr-o excursie in Grecia, Lefkada. 
Lefkada sau Lefkas sau Leucada, este o insula grecească in Marea Ionica, legata de continent printr-un lung dig rutier și un pod. Capitala, Lefkada, se află în nordul insulei și este la doar 20 minute distanță de Aeroportul Preveza , conform informatiilor pe care ni le-a oferit agentia de turism. Drumul consta in 24 de ore in total cu statul la vame si opririle pe care erau nevoiti sa le faca la fiecare 3 ore de condus maxim.
In ziua de luni am pornit de la ora 7:00 dimineata ca sa luam microbuzul din fata magazinului Jumbo, care ne ducea pana in Timisoara, ca de acolo sa luam autocarul care ne duce in Grecia. Dupa un drum de 3 ore de la Oradea pana la Timisoara, agentia de turism ne-a anuntat ca autocarul din Bucuresti care venea sa vina spre Timisoara va avea o intarziere de aproximativ 2 ore.


 Dupa o asteptare destul de lunga vad venind un autocar mare, rosu, cu un scris mare pe el ,,MomentoBus". Ghidul ne striga numele la fiecare familie ca sa ne imbarcam si sa plecam la drum. Intrand in autocar cu un ghiozdan in spatele meu am ramas usor uimit de aspectul acestuia. In fata era un sofer de schimb si ghidul nostru. Dupa ce toata lumea a urcat la bord, autocarul pornise la drum.
 In mod normal noi ca sa ajungem in Grecia cat mai rapid posibil, trebuia sa o luam prin Bulgaria,
Macedonia dar ca orice agentie de turism, nu au niste acte cu, care pot trece pe acolo, asa ca, am inconjurat prin Bulgaria, Sofia, este vorba de aproximativ 300 de km in plus de condus pana la destinatie. Era ora 19:36, noi eram inca pe autocar, cand dintr-o data ghidul ne roaga sa ne dam jos din autocar cu buletinele la noi, se pare ca asa face cu toata lumea prin Sofia, inclusiv cu autocarele.


Intr-un final, dupa un drum lung si obositor, personalul hotelului la care eram cazati,  ne intampinau la camera la care eram cazati. Camerele erau foarte frumoase si ingrijite, personalul intodeauna cu zambetul pe fete, una dintre numeroasele plaji pe care le are Lefkada, era la doar 500 de metri de noi.


Agentia de turism organiza o excursie cu vaporul ca sa vizitam mai multe insule la care putem ajunge doar cu vaporul. Dupa doua zile am mers la portul din Nydri, foarte aproape de Lefkada, pregatiti de a calatori si de a vedea peste 10 insule din frumoasa Grecia.


 La sfarsitul calatoriei am constatat urmatoarele lucruri: Urmatoare data o sa venim cu masina, deoarece drumul cu autocarul este unul lung si cu masina te opresti unde vrei si cand vrei, cele 7 zile au trecut extrem de rapid, ne-am distrat de minune si ca vom veni si anul urmator doar ca pe o alta insula.

Comentarii

Trimiteți un comentariu